İnanç Tur Logo
İnanç Tur ile .
Kampanyalar

Nihayet hasret son buluyor! Birçok kutsal topraklar sevdalısının beklediği 2019-2020 umre sezonu açılıyor. Program fiyatlarının belirlenmesiyle beraber tur tarihleri de kesinleşmeye başladı.  Eylül ayının ilk haftasıyla beraber umre yolculukları başlıyor. 

Daha önce umre için kutsal topraklara giden misafirler çok iyi bilirler ki, yeni sezonun ilk umre programları yoğunluk olarak en rahat zamanlardır. Gerek Medine’de gerekse Mekke’de yoğunluk çok daha az olduğu için bu dönemlerde gitmek ve umre ibadetimizi yerine getirmek çok daha rahat olur. 

2019-2020 Umre Turları 

Umre turları her yıl olduğu gibi bu yılda çok farklı seçeneklerle sunulmaya devam ediyor. İnanç Turizm olarak 7 gün ile 14 gün arasında değişen umre programlarına kayıt olmanız mümkündür. Ama eğer ilk defa umreye gidecekseniz şahsi fikrimiz çok fazla uzun gitmemenizdir. Çünkü oralara doymadan ayrılmak Medine ve Mekke’ye olan sevginizi daha da arttıracağı şüphesizdir.

2019-2020 Umre Fiyatları

Umre fiyatları, kalacağınız gün sayısı, otellerin kalitesi ve otellerin Medine, Mekke’de Harem-i Şerif’e uzaklıklarına göre değişmektedir.

Örneğin 3 yıldızlı Harem-i Şerif’e uzak otellerin 10-15 günlük fiyatları ortalama 900-1100 dolar civarında oluyorken, 5 yıldız ve Harem-i Şerif’e yakın otellerin 10-15 günlük fiyatları 1800 ile 2500 dolar arasında değişmektedir. İnanç turizm olarak tüm programlarımızda 5 yıldızlı otel konforu ve konum olarak en yakın otelleri kullanmaktayız. Bu sayede yıllardır hizmet kalitemiz üst düzeyde olmaya devam etmektedir.

Umre Programlarında Tercih Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

En önemli konu otellerin Medine’de Mescid-i Nebevi’ye Mekke’de ise Kabe-i Muazzama’ya olan uzaklığıdır. Yakın olan otellerin hemen hemen hepsi 5 yıldızlı otellerdir. Mesafeler uzaklaştıkça hem otellerin kalitesi biraz daha düşer hem de artan mesafe ibadetinize zorluklar çıkaracaktır. O yüzden eğer imkanınız var ise yakın otellere gitmenizi tercih ederiz.

Örnek vermek gerekirse;

Mekke’nin Harem-i Şerif’e en yakın olan üç otelini baz alırsak (Tevhid Intercontinantal, Hilton, Zemzem Towers) odadan çıktığınızda en fazla 5 dk içerisinde Harem-i Şerif’in avlusunda olursunuz. Fakat, 2 km mesafedeki bir otelde konaklama yaptığınız zaman (5 yıldızda olabilir 3 yıldızda farketmez) oteller ulaşımlarını servis aracılığıyla yaparlar. Servislerde trafik durumundan ötürü vakit kaybettirecektir ve bazı durumlarda sizleri Harem-i Şerif’e ortalama 200-250 metre uzaklıkta indirip o mesafeyi yürümeniz gerekecektir. Yani, bu süre zarfını topladığımızda 45 dk veya daha fazla vakit kaybı olabilir. Tabi ben ortalama zaman dilimlerini vermeye çalışıyorum. Otellerin konumu ve ulaşım araçlarına, kullandıkları yol güzergahına göre değişebilir. Bu süre daha az veya daha fazla da olabilir.

Diğer dikkat etmemiz gereken hususlar;

  • Transferlerde kullanılacak araçların kalitesi (klimasız eski araçlar olabilir),
  • Otellerdeki öğün çeşitleri (genellikle sabah kahvaltı ve akşam yemeği olarak yarım pansiyon olur),
  • Rehberlerin kalitesi ve adeti,
  • Fiyatlara herşeyin dahil olup olmadığı,
  • Kullanılan havayolu firması (fiyatta çok etkendir) ve firmanın güvenilirliği dikkat edilmesi gereken başlıca hususlardır.
Görüştüğünüz firmayla her ne fiyat teklifi alırsanız alın muhakkak başka firmalarla karşılaştırma yapmayı unutmayın

Umre İçin Gerekli Evrakalar Nelerdir?

Öncelikle şunu belirtmemizde fayda var ki bazı umre veya hac yolcularımız bunu sürekli sorarlar;

Yeşil pasaportu olan misafirler Avrupa Schengen uygulamasında olduğu gibi Suudi Arabistan’a vizesiz olarak sadece pasaportla seyahat edemezler. Pasaportunun türü ister diplomatik, ister hizmet olsun kutsal topraklara gidecek herkes umre vizesi almak mecburiyetindedir. Umre vizesinin süresi 30 gündür. Medine veya Cidde havalimanına iniş yaptığınız andan itibaren en geç 30. gün Suudi Arabistan topraklarından ayrılmanız gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem uygulanır.

Bir de, Umre için gerekli evraklara gelirsek;

  • En az 1 yıllık geçerliliği olan çipli pasaport

  • 1 adet fotoğraf (biyometrik vs. olması önemli değil güncel bir fotoğraf olması yeterlidir.)

  • 45 yaş altı olup eşiyle gidecek bir bayanlar için Nüfus Müdürlüğü’nden Aile vukuatlı nüfus kayıt örneği alıp karı-koca olduklarını evrakla göstermeleri gerekmektedir.

  • 45 yaş altı bayanlar evli ise eşten, bekar ise babadan, baba vefat etmiş ise, büyük erkek kardeşten noterden muvafakatname alınır.  Refakat edecek akrabasının da noterden taahütname verip evrakların yetkili kişilere ulaştırılması gerekmektedir.

Tur tarihinize en geç 15 gün kala evraklarınızı tamamlamanız gerekmektedir.

Sağlıcakla kalın.





Benzer İçerikler