İnanç Tur Logo
İnanç Tur ile .
Kampanyalar

Değerli yolcularımız ve yolcu adaylarımız; umre şirketleri hakkındaki bu yazımız doğru umre şirketi seçmeniz için çok önemli bilgiler içeriyor. Umre şirketi seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi umre şirketleri bizlere huzurlu bir umre yolcuğu hizmeti verebilir,  yazımızda bu konulara eğileceğiz.

1- Yetki bir Acente mi ?

Bu konuda TURSAB onaylı A grubu bir seyahat acentesi olmasını mutlaka önemseyin.

https://www.tursab.org.tr/tr/seyahat-acentalari/seyahat-acentasi-arama?search=1

adresinden gitmek istediğiniz acentenin var olup olmadığını görebilirsiniz.

2- Tur Şirketi gerekli bilgileri veriyor mu?

Günümüzde birçok acente tur ile ilgili bilgileri çok geniş/belirsiz  anlatımlarla veriyor. Mesela havayolu olarak pahalı ve üst sınıf havayolu adı ile daha düşük sınıf havayolu olabilir diyor. Yani şirket de sizi hangi havayoluyla götüreceğinden emin değil. Aynı şekilde tarihler veya otellerle ilgili de belirsiz, muğlak bilgiler verilebiliyor. 

Umre firması size 4 yıldızlı oteller diye bilgi verdiğinde, siz turu satın alan kişi olarak elbette neye para ödediğinizi bilmek istersiniz. Bu otel daha eski ve uzak olan A oteli mi, Hint yemekleri çıkan ve memnuniyetsizliğin çok fazla olduğu ve daha ucuz B oteli mi ,  yoksa merkezi konumda ve temiz olan C oteli mi ? gibi sorular aklınıza takılabilir. Bu soruları netleştirmek için acenteye ısrarla doğru soruları sormak gerekiyor.

3- Umre firmalarının şikayetlerini mutlaka okuyun

İnternette acenteyle alakalı şikayetleri mutlaka araştırın. Elbette her şikayet gerçek olmayabilir fakat gerçek şikayetleri bulmak için yorumları, o umre şirketi ile gidenlerin tavsiyelerini dikkate almakta fayda var. Mesela https://www.sikayetvar.com/umre  adresinden umre ile alakalı şikayetleri okuyabilirsiniz. Bizim umre şikayetleri sayfamızada göz atabilirsiniz.

4- Yetkili bir şube mi mi yoksa komisyoncu mu?

Bu konuda çok fazla mağdur olan insalarla karşılaşıyoruz.  Seçtiğiniz firma aracı bir firma ve komisyon alarak mı işlerini yürütüyor. Elbette komisyon usulü çalışan firmalara da güvenebilirsiniz fakat eğer en iyiyi arıyorsanız, işini bizzat kendi organize eden, kendi ekibiyle umre organize eden şiketi seçmeniz daha faydalı olacaktır. Sonuçta aracı olan firma yarın ana firma yüzünden mağdur olabilir ve dolayısıyla sizi de mağdur edebilir.  BU konuda işini yıllardır  samimiyetle yapan insanları ayrı tutarak, en çok mağduriyetin da bu gibi umre hizmet alımlarından doğduğunu hatırlatmak isteriz.

Son olarak, elbette bizler İnanç Turizm olarak en iyi umre hizmetini sizlere vermek için çalışıyoruz. Ama bunun yanında işini düzgün yapmayan şirketler/kişiler yüzünden sektörde çok fazla insanın mağdur olduğunu da duymaktayı. Bu mağduriyetleri yaşamamak adına;  yukarıda belirttiğimiz maddeleri dikkatlice uyguladığınızda ve samimi bir niyet ettiğinizde inşallah en güzel seçimi yapacaksınızdır. 

Benzer İçerikler